BlowerDoormetingen van grote gebouwen

Ook voor grote gebouwen is de luchtdichtheid in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden.
De luchtdichtheid van de gebouwschil is een belangrijk onderdeel om de energetische kwaliteit van gebouwen te verbeteren.

Grote gebouwen zijn in de zin van de NEN-EN-ISO9972:2015 (voorheen NEN EN 13829) gebouwen met een binnenvolume van meer dan 4.000 m³. Dit omvat kantoorgebouwen, hotels, winkelcentra, industriële gebouwen, magazijnen, scholen, bejaardentehuizen, zwembaden, distributiecentra, fabrieken en pakhuizen, etc.

Bij BlowerDoormetingen van grote gebouwen is de drukverdeling in alle gebouwdelen noodzakelijk. De verschillen van de druk in het gebouw mogen niet groter zijn dan 10% van de gegenereerde druk volgens de NEN-EN-ISO9972:2015 (voorheen NEN EN 13829).
Voor het meten van de luchtdichtheid van grote gebouwen, worden de ventilatoren door ons gekoppeld en op de juiste plaatsen ingebouwd om zo de drukverdeling in het hele gebouw te garanderen. Deze worden vervolgens op een centrale plaats bestuurd met hierop aangepaste software van Teclog 3 voor het uitvoeren van de meting.

Ons meetbureau voert BlowerDoormetingen uit in kleinere gebouwen (bijv. woningen/appartementen) en BlowerDoormetingen in grotere gebouwen (bijv. schoolgebouwen/kantoren), tot zeer grote gebouwen (bijv: distributiecentra/ schaatshallen/extreem grote kantoorpanden) dit geeft een kwaliteitsborging van de schil.

Door onze samenwerking met België en Duitsland kunnen wij metingen verrichten van extreem grote gebouwen, waar natuurlijk ook de kwaliteit en energie even zo belangrijk is.

Voorbeeld foto’s