In de schoolbanken voor luchtdicht bouwen

Het luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker in de nieuwbouw en renovatie.

Dit wordt mede gestimuleerd door de strengere EPC-norm die naar 0,4 gaat.
Voor Tervoort aanleiding om de schoolbanken in te gaan en zich op de hoogte te laten stellen van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.
Want al is een technisch ontwerp op papier ‘luchtdicht’ uitgewerkt, als het op de bouwplaats niet zorgvuldig wordt uitgevoerd, wordt de gevraagde energieprestatie niet gehaald.
Mooi detail is dat de net opgeleverde nieuwbouw van basisschool De Klipper door Thermodicht Luchtdichtheidsmetingen uit Haren werd betiteld als een schoolvoorbeeld van hedendaags luchtdicht bouwen.
Na hun meting bleek dat Tervoort met een resultaat van 0,277dm³/s.m² twee keer beter was dan wat als doel werd gesteld in het ontwerp.
Met de complimenten van de meester.

De Klipper klaar

Vlak achter de duinen van De Dennenkop in IJmuiden en geheel passend in de natuurlijke omgeving staat het door BBHD architecten uit Alkmaar ontworpen nieuwe schoolgebouw van basisschool De Klipper.
Inmiddels is de naam omgedoopt tot Origon: een kleurrijke school in een kleurrijke wijk.
Eind mei leverde Tervoort de nieuwbouw op en werd de sleutel overhandigd aan de schoolleiding.
Daarna mochten leerlingen, ouders en later ook de buurtbewoners alvast een kijkje gaan nemen in hun nieuwe school.
De komende weken wordt begonnen aan de inrichting zodat leerlingen en onderwijzend personeel in het nieuwe schooljaar met een prachtig schone lei kunnen beginnen.
De Origon ligt aan de Orionweg in IJmuiden en kan worden betiteld als een lexibel en speels gebouw.
Het is een milieuvriendelijke (laag energieverbruik, ruim onder de gevraagde norm luchtdicht bouwen) en gezonde leer- en werkomgeving. Dat is onder meer terug te zien in het sedumdak en de optimale lichtinval.

By | 2015-10-20T06:57:53+00:00 augustus 20th, 2014|Laatste nieuws|