nieuwAmsterdam gebouw, door ons gemeten, lees meer..

Renovatieproject nieuwAmsterdam gebouw

Renovatieproject nieuwAmsterdam gebouw

Renovatieproject nieuwAmsterdam gebouw

Hier zijn wij erg trots op ! Het eerste BREEAM renovatieproject met zo’n enorm grote omvang. Wij hebben als representatief deel ten behoeve van de BREEAM certificering gebouwdeel G de luchtdichtheid gemeten met een gebruiksoppervlakte van 4.182,00 m², verliesoppervlakte van 4.300 m² en een inhoud van 13.000 m3. Soms is een herontwikkeling net nieuwbouw. Dat geldt zeker voor nieuwAmsterdam waar een multifunctioneel gebouw en een stadsplein met een compleet nieuw aanzicht herrijst door een kantoorrenovatie. Het nieuwAmsterdam omvat ruim 30.500 m² hoogwaardige kantoorruimte, waarvan 26.000 m² gehuurd wordt door Nuon Energy en 4.050 m² door Service Now. Er is nog ca. 677 m² kantoorruimte beschikbaar. Daarnaast maakt een Hampton by Hilton hotel met 250 kamers alsmede 1.200 m² horeca onderdeel uit van het complex. De locatie is zeer goed bereikbaar (naast het Station Amsterdam Bijlmer ArenA) en het gebouw kent een uistekende parkeernorm (1:61). Aan het plein komen hoogwaardige voorzieningen zoals horeca met terrassen en een hotel. Hier vinden bedrijven en organisaties alles wat ze nodig hebben om het nieuwe werken tot een succes te maken.

Breeam certificering

Gebouwdeel G nieuwAmsterdam gebouw

Gebouwdeel G nieuwAmsterdam gebouw

BlowerDoors ingebouwd in het nieuwAmsterdam gebouw

BlowerDoors ingebouwd in het nieuwAmsterdam gebouw

Naast het volledig vernieuwen van zowel het exterieur als het interieur, voorziet de herontwikkeling van nieuwAmsterdam in een drietal belangrijke uitgangspunten: transparantie, multifunctionaliteit en duurzaamheid.  Dit laatste thema komt op een aantal manieren naar voren. Zo krijgt het gebouw straks een Energielabel A (zeer energiezuinig) en komt het pand in aanmerking voor een BREEAM ‘very good’ certificaat. Dit verhoudt zich tot een score van minimaal 55%.

 

 

Daarnaast is een bijkomend voordeel dat renovatie van bestaande kantoren, zoals nieuwAmsterdam, vrijwel altijd duurzamer is dan nieuwbouw. Bij de herontwikkeling van het nieuwAmsterdam is afgeweken van het concept van een totale kantooromgeving. Hiervoor in plaats is gekozen om meerdere functies in het gebouw toe te passen waardoor niet alleen het gebouw zelf maar ook de omgeving een duurzamer en levendiger karakter krijgt. Na oplevering zal het gebouw, met een totaal bruto vloeroppervlak van 44.707,8 m², de functies kantoor, hotel en horeca omvatten.

 

By | 2015-10-20T06:58:43+00:00 december 15th, 2013|Laatste nieuws|