Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Nieuwbouw ‘activiteiten- en dienstengebouw’ AZC te Delfzijl

Behalve de woningen zullen er ook een dienstengebouw en activiteitengebouw worden gerealiseerd/herontwikkeld. Voor beide gebouwen is onderscheid gemaakt op basis van verschil in gebruikstijden, comfort, sfeer en functie. Het kantoorgebouw is formeel; de basisplek voor COA met goed zicht vanuit de bewaking op de hoofdentree. Het activteitengebouw is meer informeel en ligt midden tussen de woningen.

Dienstengebouw

Dit gebouw is opgezet op basis van een heldere zonering van geheel-, half- en niet openbare zones. Door de hoek in het gebouw vormt er zich een plein aan de binnenzijde, waaraan het openbare programma ligt met alle toegangen voor bewoners. Aan de rustige buitenzijde liggen de spreekkamers (COA) en behandelkamers (GCA). Privacy is hier van belang, dus directe inkijk van buitenaf is ongewenst. In de hoek van het gebouw is het magazijn en andere opslag, toegankelijk voor laden en lossen aan die zijde. Buiten is de mogelijkheid tot het plaatsen van een perscontainer. Op de kop met zicht naar de hoofdinrit en het parkeerveld, is de ruimte van receptie en beveiliging. Hiernaast ligt ook de entree voor personeel die hier gelijk met een trap naar boven kunnen naar de verdieping waar alle werkplekken en vergaderruimtes zijn. Hier komen geen bewoners. De werkplekken zijn verdeeld over vier clusters en flexibel te gebruiken. Voorzieningen worden gezamenlijk gebruikt.

Activiteitengebouw

De opzet van het activiteitengebouw is zodanig dat het gebruik van de ruimtes maximaal multifunctioneel is. Ruimtes kunnen samengevoegd of opgedeeld worden en visueel zijn ze ook met elkaar verbonden. Verder is de entree en de centrale hal overzichtelijk, er zijn geen gangen waar men kan verdwalen.

Bron: PlanViewer

Project Details

DATUM

03 november 2021

SOORT METING

Luchtdichtheid

OPDRACHTGEVER

Geveke Bouw & Ontwikkeling

PROJECT TYPE

Gebouwen

Bedrijf

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha