Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Nieuwbouw Campus Eemsdelta te Appingedam

BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord heeft de Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam gebouwd in opdracht van Stichting VO Eemsdelta.

In de schoolcampus bevinden zich vier scholen voor ongeveer 1700 leerlingen: 3 scholen van Stichting VO Eemsdelta (Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en George Martens School) en een school van ROC Noorderpoort. Een onderdeel van de campus is het sportcomplex. Dit sportcomplex wordt uiteraard gebruikt door de school en leerlingen maar is tevens te gebruiken door het verenigingsleven en de gemeenschap Appingedam, Delfzijl en omgeving.

Campus Eemsdelta Groningen staat voor: leren en werken, cultuur en sport, groen, aardbevingsbestendig en energieleverend. Het draagt bij aan een duurzame, sociale en veilige toekomst voor de regio.

Het ontwerpteam bestaande uit De Unie Architecten, Technion adviseurs, Alferink van Schieveen Ingenieursbureau en Felixx Landscape Architects and Planners heeft een gedetailleerd ontwerp opgeleverd. De campus is ontworpen als integraal onderwijslandschap, waarbij architectuur en landschap met elkaar verweven zijn.

Het gebouw is gefundeerd op ongeveer 1100 prefab heipalen. Hierop kwam een betonnen fundatie met een begane grond vloer van kanaalplaten en deels een in het werk gestorte betonvloer. De constructie bestaat vervolgens uit een staalconstructie waarbij de verdiepingsvloeren ook van kanaalplaten zijn. De gevels zijn uitgevoerd als houtskeletbouwgevel elementen. De dakconstructie van de sporthal bestaat uit grote gelamineerde houten liggers.

Bron: BAM

Project Details

DATUM

01 juni 2022

SOORT METING

Luchtdichtheid, thermografie en geluid

OPDRACHTGEVER

BAM Bouw en Techniek – Regio Noord

PROJECT TYPE

Schoolgebouw

BEDRIJF

Campus Eemsdelta Groningen

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha