Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Nieuwbouw GBS ‘De Parel’ te Drachten

Bijzonder aan het gebouw is de tribunetrap centraal in het gebouw. Niet alleen kun je met de trap van de eerste naar de tweede verdieping, de trap is ook te gebruiken als een tribune bij bijvoorbeeld een uitvoering. In de pauzes is de trap perfect om op te zitten. En als kers op de taart zit je op de trap altijd in voldoende daglicht dankzij de lichtstraat erboven.

Gasloos, warmtepomp en zonnepanelen

Bij de bouw van het gebouw stond duurzaamheid centraal. Het pand is gasloos, heeft een warmtepomp en zonnepanelen. De gevel is van hout. Bijzonder: de binnenkozijnen zijn gemaakt van gevingerlast hout. Dat betekent dat gebruik gemaakt is van reststukjes van de houtsoort Meranti, welke aan elkaar gelijmd zijn met vingerlas. Normaalgesproken worden deze stukjes weggegooid, nu is er een kozijn van gemaakt. De reststukjes zijn allemaal anders van kleur, wat een mooi effect geeft.

Bron: Van Wijnen

Project Details

DATUM

20 april 2023

SOORT METING

Luchtdichtheid en geluid

OPDRACHTGEVER

Van Wijnen Gorredijk B.V.

PROJECT TYPE

Schoolgebouw

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha