Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Nieuwbouw kantoor Vanderlande Industries Veghel

Vanderlande is een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van bagage- en pakkettensorteersystemen. Om plaats te bieden aan circa 1.000 medewerkers, is besloten om een nieuw kantoorgebouw te realiseren op het Veghelse bedrijventerrein ‘De Dubbelen’. Bij de ontwikkeling van het gebouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is er een warmte- en koudeopslag (WKO)-installatie voorzien in het gebouw waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen wordt geminimaliseerd.

Het design van Leenders Architecten & Ingenieurs telt in totaal negen verdiepingen en zal ongeveer een brutovloeroppervlak (BVO) van 19.000 m2 in beslag nemen. Verder zal ‘Gebouw 50’ over werkplekken, vergadercentra, fitnessfaciliteiten, een centrale ontmoetingsruimte én een gemeenschappelijk technologieplein beschikken. Phidias Community Innovation is verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement.

BREEAM-certificering (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)
Het project ‘Gebouw 50’ is afgestemd op de nieuwe beoordelingsrichtlijn van 2014. De aspiratie om te streven naar BREEAM ‘Excellent’ was hierbij extra ambitieus omdat de nieuwe richtlijn hoge eisen stelt aan de energiezuinigheid en materiaalkeuze van het ontwerp. Het ontwerpteam heeft in een zeer korte tijd deze duurzaamheidsambitie van het bedrijf verwerkt in het ontwerp van ‘Gebouw 50’. Door het toepassen van energiezuinige LED-verlichting, Triple glas, warmte- en koudeopslag en PV-panelen, is er een energiepresentatie van 0,54 behaald. Vanderlande ‘Gebouw 50’ heeft uiteindelijk het BREEAM-NL ‘Excellent‘ certificaat in de wacht gesleept met een score van 76%.

ABT B.V. heef tijdens dit project de BREEAM-certificering begeleid en bewijslast aangeleverd voor de credits MAN 12, HEA 1, HEA 13 en POL 8. Verder heeft ABT ook een akoestisch advies gegeven, daglichtberekeningen gemaakt en energetisch advies gegeven. (citaat ABT) Voor de ENE 26 heeft Thermodicht de luchtdoorlatendheid gemeten. Het gebouw voldoet ruim aan de gestelde eisen. Van Wijnen Rosmalen B.V. heeft hiervoor goed werk geleverd.

Project Details

DATUM

31 juli 2016

SOORT METING

Luchtdichtheid

OPDRACHTGEVER

Van Wijnen Rosmalen B.V.

PROJECT TYPE

Kantoorgebouw

BEDRIJF

Vanderlande

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha