Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Nieuwbouw ROC Friese Poort “Uniformberoepen” te Leeuwarden

De opleiding Uniformberoepen van ROC Friese Poort zat verspreid over Leeuwarden in 7 verschillende gebouwen. Daar moest verandering in komen. Een nieuw gebouw, met voldoende mogelijkheden voor buitensporten, dicht bij het zwembad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dat was de wens. Begin december werd de nieuwe school geopend; gebouwd met hart voor de leerlingen én het milieu.

Duurzame en fraaie oplossingen

Sommige bouwmaterialen werden 1 op 1 gerecycled, zoals de stenen voor de fietsenstalling. De stenen die gebruikt worden, zijn ballaststenen uit de replica van het VOC-schip Prins Willem. Andere materialen zijn producten die omgesmolten zijn tot opnieuw bruikbare producten, zoals de aluminium kozijnen en de wanden van de sporthal die gemaakt zijn van hergebruikte gemalen petflessen. “Het was soms een hele klus om goede gerecyclede bouwmaterialen te vinden, maar gelukkig was de projectleider van Friso, Radboud Poortvliet, erg actief in het onderzoeken van de mogelijkheden en vinden van realistische oplossingen. Van hem komt bijvoorbeeld het idee om binnendeuren van bamboe toe te passen. Bamboe groeit erg snel en er hoeven geen bomen gekapt te worden. Dit was niet alleen een duurzame, maar ook een fraaie oplossing.”

Project Details

DATUM

26 juli 2018

SOORT METING

Luchtdichtheid

OPDRACHTGEVER

Aannemingsmaatschappij Friso B.V.

PROJECT TYPE

Schoolgebouw

BEDRIJF

ROC Friese Poort

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha