Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Renovatie 9-onder-1-kapwoningen te Eindhoven

In opdracht van Volantis heeft ons bureau voor de eerste 9 modelwoningen de metingen luchtdichtheid (simultaan) uit mogen voeren.

Onder de naam Thuis in ’t Ven pakken de aannemers, samen met De Loods, Sankomij, Fiks en Volantis, zowel de technische als de sociale renovatie aan. Naast de binnenrenovatie, die op bewonersniveau wordt uitgevoerd, krijgen de woningen een compleet nieuw geïsoleerde buitenschil en wordt het dak vernieuwd, inclusief zonnepanelen. Tevens worden de bestaande kozijnen vervangen, inclusief drievoudig isolatieglas, de kruipruimte geïsoleerd en geluidswerende wanden geplaatst in de woon- en slaapkamer. De woningen worden all-electric gemaakt. Kortom: een ingrijpende renovatie!

Het zijn kleine woningen, waardoor de impact van de renovatie zeer groot is. Zodoende zijn er eerst 9 modelwoningen aangepakt. In een evaluatie is besloten een aantal zaken anders aan te pakken. Zo is het aantal piekmomenten in overlast teruggebracht van 3 naar 2, door de werkzaamheden anders in te richten. Ook de bewonerscommunicatie ligt in handen van de aannemers. Al blijkt uit ervaring dat het goed is als ook de corporatie nog een rol blijft spelen. Samen zorgen alle partijen ervoor dat bewoners goed begeleid worden voor-, tijdens en na de renovatie. Bewoners maken samen de buurt. Zij wonen er, zij leven samen in hun straat, hun buurt, hun wijk. Vanaf het begin werd dan ook een klankbordgroep betrokken bij de plannen voor de verbetering van de woningen (bron: renda.nl)

Project Details

DATUM

13 maart 2019

SOORT METING

Luchtdichtheid

OPDRACHTGEVER

Volantis Consultants

PROJECT TYPE

Woningen

BEDRIJF

Woningstichting ‘Thuis

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha