Project omschrijving

Gratis offerte aanvragen!

Versterking en verduurzaming van 64 NOM-woningen te Appingedam

Voor de versterking van de woningen in Appingedam is een prefab gevel toegepast en op de bestaande fundering geplaatst. De volledig in de fabriek geprefabriceerde gevel, is reeds voorzien van een buitenbladafwerking middels composiet steenstrips en kozijnen met triple beglazing.

Voorafgaand aan de plaatsing van de nieuwe gevel is het bestaande buitenblad gesloopt en zijn de dakpannen verwijderd. Ter plaatse van de kopgevels (zijkanten hoekwoning) en de topgevels (de woning scheidende bouwmuren op de zolderverdieping) is eveneens een versterking aangebracht. De woningen kunnen hierdoor veilig worden verlaten tijdens een aardbeving. Daarnaast is het dak thermisch verbeterd en voorzien van PV-panelen.

Omdat het plaatsen van staal een dusdanig grote ingreep is, heeft Friso de woningen ook direct energieneutraal gemaakt. Dit betekent dat de woning optimaal geïsoleerd is en voorzien is van een ventilatielucht-warmtepomp en een slim ventilatiesysteem met warmte-terugwinning (WTW). Op het dak zijn per woning 29 PV-panelen geplaatst.

De 7 woningen zijn door onze medewerkers  simultaan gemeten, dat wil zeggen; in iedere woning is een BlowerDoor ingebouwd en zijn gelijktijdig gemeten.

Project Details

DATUM

03 december 2018

SOORT METING

Luchtdichtheid

OPDRACHTGEVER

Aannemingsmaatschappij Friso B.V.

PROJECT TYPE

Woningen

BEDRIJF

Centrum Veilig Wonen

Projectfoto’s

STUUR THERMODICHT EEN BERICHT

Wij hebben veel kennis op gedaan in het uitvoeringswerk. Daarnaast zijn wij meegegroeid en “up to date” in de complexe bouwregelgevingen. Samenwerking staat bij ons bovenaan, hieruit ontstaat uiteindelijk meer kwaliteit.

  NAAM *

  BEDRIJF

  EMAILADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!

  captcha